A wiki típusai

Háromféle wiki létezik: tanári, csoport- és tanulói wiki. Emellett, mint minden tevékenység, a wiki is az alábbi Moodle-csoporthoz tartozó állapotokkal rendelkezik: "Nincs csoport", "Külön csoportok" és "Látható csoportok". Így egy mátrixot kapunk:

Nincs csoport Külön csoportok Látható csoportok
Tanár A tanár hozza létre és módosítja a wikit. A tanuló olvashatja a tartalmat. Minden csoporthoz tartozik egy wiki, amelyet csak a tanár módosíthat. A tanulók csak a saját csoportjukhoz tartozó wikit látják. Minden csoporthoz tartozik egy wiki, amelyet csak a tanár módosíthat. A tanulók az összes olyan wikit látják, amely egy, az összes csoportot tartalmazó lenyíló menüből kiválasztható.
Csoport A tanár és a felhasználó hozhatja létre és módosíthatja a wikit. A tanuló a saját csoportjához tartozó wikit módosíthatja és megtekintheti. A tanuló a saját csoportjához tartozó wikit módosíthatja. A tanulók az összes olyan wikit láthatják, amelyek egy, az összes csoportot tartalmazó lenyíló menüből kiválaszthatók.
Tanuló Minden tanuló a saját wikijét láthatja és módosíthatja. Minden tanuló a saját wikijét módosíthatja, és látja csoportja tanulóinak összes wikijét, amelyek egy, a csoportja összes tanulóját tartalmazó lenyíló menüből választhatók ki.
Ha egy csoportot a kurzus beállításai nem hoznak létre, lehetőség van a kurzus weboldalán lévő csoportikonnal való létrehozására, miután létrejött a wiki.
  • A tanár a kurzus bármely wikijét bármikor szerkesztheti.

Az összes súgó mutatója
A súgó megjelenítése English nyelven.