A HTML-szerkesztő használata

Ez az opció oldalak szerkesztése közben bekapcsolja a HTML-szerkesztő (a továbbiakban: szerkesztő) használatát az egyszerű szövegbeviteli mezők helyett. A szerkesztővel egyszerűen formázhatja a szöveget és könnyen beszúrhat olyan "magasabb szintű" elemeket, mint a hivatkozások (ugrópontok).

A szerkesztőt a Szerkesztő használata melletti négyzetre kattintva kapcsolhatja be. A szerkesztő az egyes összetevőkhöz egyedi módon kapcsolódik. Ha például bekapcsolja a szerkesztőt az 1. tanulói válaszhoz, a szerkesztő csak ezzel az összetevővel lesz használható, és nem az összes tanuló által adandó válasszal.

Ha a szerkesztőt egy oldalon több összetevővel kívánja használni, először kattintson a Szerkesztő használata négyzetekre (ezekben ilyenkor pipának kell megjelenni.) Ezután az oldal ismét megjelenik a szerkesztő használatának bekapcsolásához. Ehhez kattintson a lap alján lévő Oldal újbóli megjelenítése gombra.

Ne feledje, hogy a szerkesztő használatához körültekintésre van szükség. A legtöbb esetben ez nem okozhat gondot. Ugyanakkor nem ajánlott a használata kiegészítő és számjegyes kérdésekre adott válaszok esetén. A szerkesztő külön "láthatatlan" HTML-elemeket szúrhat be, amelyek miatt az összehasonlítás nem a várt módon működhet. Ezen túlmenően a leírások az elágazási táblázatokban a gombokon használatosak, és ha ezekben HTML-kód szerepel, az szintén gondokat okozhat. Nincs ilyen gond azokkal a válaszokkal, amelyek csak megjelenítésre használatosak, mint amilyen a feleletválasztós típusú kérdések esete. A szerkesztő használata tanulói válaszok esetén úgyszintén nem jelenthet gondot.

Ha gondra gyanakszik bármely szöveges elem esetén, a biztonságos megoldás, ha kikapcsolja a szerkesztőt (a Szerkesztő használata négyzetben lévő pipa eltávolításával). Az oldal újbóli megjelenítésekor a szövegbeviteli mezőben a "nyers" szöveg látható. A szöveget tetszés szerint szerkesztheti. Ha a szerkesztőt egy elem esetén többször ki- és bekapcsolja, az a szöveget nem módosítja.

A Szerkesztő használata opció "állapotát" a rendszer minden elemmel együtt elmenti. Így ha egy oldalt újból szerkeszt, a szerkesztőt korábban használó elemek ismét a szerkesztőben jelennek meg.

Végezetül a szerkesztő meglehetősen "igényes" a böngésző erőforrásaival szemben. Ha nincs szükség valamely tétel esetén a szerkesztő használatára, gyorsabb és biztonságosabb, ha csak a szokásos szövegbeviteli mezőket használja.

Az összes súgó mutatója
A súgó megjelenítése English nyelven.