Szerepek

A szerep az egész portálra meghatározott engedélyek összessége, melyet adott felhasználókhoz adott környezetben hozzárendelhet.

Például egy tanári szerephez hozzárendelhet bizonyos tevékenységeket, melyeket a tanárok végrehajthatnak (más tevékenységeket viszont nem). Ha létrejött ez a szerep, akkor a kurzuson belül ez valakihez hozzárendelhető, így ő a kurzust illetően "tanár" szerepet kap. Ezt a szerepet hozzárendelheti valakihez egy egész kurzuskategórián belül, így ő a kategóriához tartozó összes kurzusban tanárként szerepel. Ha viszont ezt a szerepet valakihez csak egy fórum esetén osztja ki, akkor az adott felhasználó csak az adott fórumban töltheti be ezt a szerepet.

A szerephez név megadása szükséges. Több nyelven az adott szerepet a többnyelvű szintaxis segítségével jelölheti meg, pl.

  <span lang="hu">tanár</span> 
  <span lang="en">teacher</span> 
  <span lang="es_es">profesor</span> 
  
Ez esetben ne feledje a telepítés során a "szövegszűrőt" bekapcsolni.

A rövid névre a Moodle egyéb olyan segédprogramjainak van szüksége, amelyek szerepekre hivatkozhatnak (pl. amikor felhasználókat töltenek fel egy állományból vagy a beiratkozásokat állítják be egy beiratkozási segédprogram segítségével).

A leírás mindössze a szerep körülírására használatos az egyöntetű értelmezés érdekében.

Lásd még: Környezetek, Engedélyek. Szerepek hozzárendelése és Módosítások.

Az összes súgó mutatója
A súgó megjelenítése English nyelven.