Elérhetőség

Elérhetőségi nyilatkozat

Ezt a portált egysor böngészővel és képernyőolvasó szoftverrel teszteltük.

A Moodle szemantikai jelölőnyelvet használ a képernyőolvasó felhasználók segítésére, például — a portál, az oldal és a blokk fejlécei <h1>, <h2>-t használnak, a navigálási blokkok <ul> listák stb.

A Moodle megfelel a World Wide Web Konzorciumnak az [Internetes tartalmak elérhetőségének irányelvei 1.0] vonatkozó 1. szintű, valamint többnyire a 2. szintű [about Double-A conformance] és egyes 3. szintű követelményeinek. Ezen irányelvek segítségével igyekszünk megfelelni a fogyatékkal élőkre vonatkozó helyi törvényeknek. Jelenleg is dolgozunk a Moodle elérhetőségének és használhatóságának a tökéletesítésén. Jelenleg még néhány helyen táblázatot használunk az elrendezésre, de általában véve a megjelenés (stíluslapoknak köszönhetően) elválik a tartalomtól.

Örömmel veszünk minden megjegyzést, különösen az elérhetetlennek bizonyuló tartalomra vonatkozó tájékoztatást. Kérjük, küldjön [üzenetet a rendszergazdának].

Elérhetőségi billentyűk

Jelenleg nem jelölünk ki elérhetőségi billentyűket, de szándékunkban áll ilyeneket létrehozni a Moodle későbbi változataiban.

Ugrópontok

Minden oldalsó blokk előtt van egy ugrópont, amellyel a képernyőt olvasó felhasználók kihagyhatják a blokkot. Figyelem: az ugrópontot a grafikus böngészők nem látják.

Számos ugrópontnak vannak címhez tartozó attribútumai, melyek részletesebb tájékoztatást adnak az ugrópontról, hacsak maga az ugróponti szöveg önmagában kellő részletességgel le nem írja az ugrópont célpontját (például egy cikk címsora). Ha egy ugróponthoz elérhetőségi billentyű tartozik, erről az ugrópont címe ad tájékoztatást.

Amikor csak lehetséges, az ugrópontok szövege a szövegösszefüggés nélkül is érthető. Nincsenek javascriptben megírt álugrópontok.

Képek

Minden képhez tartozik egy alt attribútum, amely arra alkalmas helyzetekben alternatív szöveget tartalmaz. A tisztán dekoratív célú képekhez üres alternatív szöveg kapcsolódik. A komplex információt megjelenítő képekhez longdesc attribútum tartozik,. amely a képtartalmat leíró szöveges anyaghoz kapcsolja őket.

Szabványoknak való megfelelőség

A portál érvényes XHTML-t használ a jelölésre és CSS-t a megjelenítésre.

A HTML validálása | 508-as fejezet szerinti ellenőrzés | WCAG 1 (2,3) ellenőrzés

Az összes súgó mutatója
A súgó megjelenítése English nyelven.